Egyéb

Így készül

Az ember lánya azt gondolná, hogy egy fülbevaló elkészítése pikk pakk megvan. Hiszen nem nagy darab, nem kell órákon át görnyedni felette. Hanem leülünk elé festegetünk egy kicsit és kész is a legújabb darabb. Nyilván lehet így is de az én ékszereim nem ilyenek.

Első fázis a tervezés: Hosszú órákon, napokon keresztül nézegetek képeket, gondolkodom színeken, formákon mi is az amit meg szeretnék mutatni. Ezekre általában a gyerekek alvás idejében van időm. Napközben talán ha kétszer alszanak egyszerre egy héten, így marad az éjszaka ami az én alvásidőm is (lenne).
Második fázis a megvalósítás. Ez a legnehezebb része. Erre tényleg csak perceim vannak/nap. Vagy mindkét lány odajön és megpróbálják lenyúlni a festékeimet vagy egymást tépik. Vagy képesek játszani egy kicsit önállóan de akkora kupit csinálnak, hogy meg kell gondolnom, hogy megéri e a pár perc alkotás az utána következő romeltakarítást. Ezért van az, hogy egy egy darab egy hétig is készülhet.

Harmadik fázis az utolsó simítások. Ilyenkor kerül akasztó a fülbevaló alapba. Átnézem, hogy valóban olyan lett amilyet terveztem és eldöntöm, hogy viselhető e. Sokszor újra kezdem az egészet mert elrontottam, nem olyan lett, mint amilyet elképzeltem.

Ideális esetben ilyenkor van annyi fény, hogy egy elfogadható fényképet is tudok készíteni róla. Majd újabb alvás időben feltöltöm az oldalamra.

Nagyon ritkán de előfordul, hogy sikerül egyszerre több darabot is elkészítenem 1-2 nap alatt. Akkor nagyon elégedett vagyok és kicsit lenyugszom. De aztán újra kezdődik az egész. Feszít a vágy belülről, hogy újra alkothassak valamit ami egy kicsit megmutatja mi zajlik bennem. Ezért minden darab megismételhetetlen. Nem fog szembejönni az utcán egy ugyanilyen. Ezekben a fülbevalókban ott van egy kis darab belőlem, a családomból, a hangulatunkból és egészen büszkén lehet viselni őket, mert tényleg szívvel lélekkel készül.

És mi az amin jelenleg dolgozom? Hamarosan megmutatom az indián nyár mini kollekcióm és emellett készülök a téli időszak varázsára is. Addig is élvezzük a csodás napsütést és a színeket!!

wp-image-989845131

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s