Egyéb

Horgolj velünk karácsonyra-Velem is!

Ím eljött ez a nap amikor engem ér a megtiszteltetés, hogy megoszthatok veletek egy szuper könnyű horgolási mintát. Tudjátok bármikor becsatlakozhattok ehhez a 10 hetes #horgoloangyalok kezdeményezéshez, amikor is minden héten szerdán megosztunk veletek egy általunk tervezett minta leírását. Szerettem volna valami olyan dolgot megalkotni nektek erre a hétre ami teljesen beleillik az én világomba is. Milyen is ez? Fenntartható alapanyagból készül (organikus pamut), több mindenre lehet felhasználni és ami a legfontosabb, nem lehet elrontani és van benne egy kis játékosság is. Azt gondolom, hogy sikerült és ha nektek is megtetszik akkor bátran álljatok neki ti is a saját ízlésetekre alakítva.

WaterMark_2018-10-29-21-26-25

Ez a csoda lovacska egy igazi varázs mosdó kesztyű, vagy kesztyű báb vagy mindkettő és még ki tudja mit találnak ki hozzá a fantázia dús gyerekek használat közben. Elő lehet vele csalogatni a napi történéseket, a belső félelmeket vagy csak egy izgalmas utazáson vehet részt a lovacska. Ezért szeretem az egyszerű játékokat mert számtalan lehetőség rejlik benne. Ez a minta gyermekkézre készült 3-6 éves korosztálynak (természetesen nagyobb és felnőtt méretben is könnyen elkészítheted).

Íme a minta leírása:

Szükséges alapanyagok

Fonal: Fibra Natura Cottonwood organikus pamut (világos barna), maradék fonalak eltérő színben ugyan ebből a fonal családból.

Tű: 3,5-es

Olló, nagy lyukú tű a szálak eldolgozásához.

mr-magic ring

lsz-lánc szem

rp-rövid pálca

erp- egyráhajtásos pálca

A lovacska feje:

magic ring-6 rövid pálca

1.kör: 2 lsz magasítás után minden szembe 2 erp (12)

2.kör: [2 erp-1 erp] (18)

3.kör: [2 erp-1 erp-1 erp] (24)

WaterMark_2018-10-29-22-15-33

*Megjegyzés: Ha nagyobb méretű kézre készíted akkor itt tovább kell szaporítani köröket akkorára amekkora kézre készül. Ha bizonytalan vagy akkor húzd rá az addig elkészült darabot a kezedre így könnyedén ellenőrizheted, hogy jó e a méret. Ha elérted a kezed méretét utána már nem kell tovább szaporítani a köröket. A horgolási minta miatt van benne rugalmasság, így nem kell se túl szorosra se túl lazára horgolni.*

 

4.kör: minden pálcába erp-k (24)

5.kör: minden pálcába erp-k (24)

6.kör: újabb szaporítás [2-1-1] (32)

7-10.kör: minden pálcába erp-k, eldolgozzuk a szálakat

Paci szája:

mc-6 rövid pálca

1.kör: minden pálcába 2 erp (12)

2.kör: [2-1] (18)

3.kör: [2-1-1] (24)

4.-8.kör: csak erp-k (24)

9.kör: Összefogjuk a száját a fejével és 10 szemen keresztül összehorgoljuk, majd a teljes kerületén körbe horgoljuk rövid pálcával. (39)

WaterMark_2018-10-29-21-48-12

10.kör: 2 lsz magasítás után erp-k körben (39)

11. kör: [2 erp- 2 erp egybe horgolva] (30)

12-16.kör: csak erp-k (30)

Paci fülei 2*

mr-4 rövid pálca

1.kör: [2-1] (6)

2.kör: [2-1] (9)

3.kör: [2-1] (14)

4.kör: csak erp-k

A mosdókesztyű 9-10.körére rávarrjuk a füleket.

WaterMark_2018-10-29-21-48-48

15 cm-es fonal darabokat vágunk a sörénynek (30-35 db-ot). Ügyes kezű gyerekek ebben tudnak segíteni is akár. Félbehajtjuk a 15 cm-es darabot és a horgoló tűnk segítségével áthúzzuk egy pálca alatt és a két szabad végét áthúzzuk a hurkon. Ezzel a technikával elkészítjük a lovacska sörényét.

WaterMark_2018-10-29-21-49-31

Ha mindennel elkészültünk akkor eldolgozzuk a szálakat és kezdődhet is a móka vízben vagy szárazon.

WaterMark_2018-10-29-21-50-46

Bevallom nektek, hogy rendkívül élveztem a kesztyűbáb elkészítését (mind a 6 alkalommal amikor lebontottam és újra kezdtem), a lányom annyira izgult, hogy percenként jött, hogy felpróbálhatja e végre és amikor elkészültem (a fotókkal is) akkor pedig öröm volt nézni ahogy birtokba veszi és szabadjára engedi a fantáziáját vele. Azt hiszem ez az a leírhatatlanul jó érzés, amit a kézzel készített ajándékok nyújtanak a készítőnek és az ajándékozottnak is. Nem baj ha nem tökéletes, a lényeg, hogy alkoss, szeresd és használd (vagy az akinek elkészíted).

Emlékeztetőül írom ide, hogy idén 5 horgolóangyal fogott össze, hogy karácsonyig minden szerdán megörvendeztessen benneteket egy ötlettel és mintával. A sorozat előző részeit itt találod:

1. Madaras szőnyeg zsinórfonalból

2. Ünnepi tányéralátét zsinórfonalból

A posztban található minta és fotók a saját szellemi termékem, amely azzal a céllal jött létre, hogy ihletet és ötletet adjon. Amennyiben elkészíted a mintát kérlek jelöld meg forrásként a posztomat és használd a #horgoloangyalok hashteget. Köszönöm ☺

Találkozzunk jövőhéten is!

15 című bejegyzés “Horgolj velünk karácsonyra-Velem is!” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s