Egyéb

Horgolt Clutch

Eljött az alkalom, hogy én hozzak Nektek egy egyszerű mintát amit a 10 hét 10 minta Horgoló Angyalok projekt részeként megosztunk veletek.
Tudjátok (remélem), hogy nagyon szeretem az egyszerű de annál jobban variálható mintákat, eszközöket és ha nem csak porfogóként végzi az adott eszköz.

Emiatt hoztam egy Clutch mintát. Nem tudod mi az a clutch? Nos ez egy kézben kényelmesen elférő kis táska, amibe a legszükségesebb holmikat pakolhatod bele.
Egy elegáns natúr színű fonalat választottam hozzá, de természetesen olyan fonalat keress hozzá, ami a saját ízlésednek megfelelő vagy éppen otthon van. Ha készülsz karácsonyi vacsorára, randira vagy hivatalos megjelenésre tökéletes választás. Mi van ha neked kevesebb jut ilyen alkalmakból? Hát akkor tedd bele azt amire szükséged van a táskádban a mindennapokban. Táskarendszerező, neszeszer, ceruza tartó, titkos nasi tartó… Szóval bármit belerakhatsz. Én ennek a neszeszernek a prototípusát arra használom, hogy az éppen aktuális horgolós projekt hozzávalóit tároljam benne.

Cream Snowflakes Border Winter Fashion Photo Collage

Na de lássuk mi mindenre lesz szükségünk?

Fonal: Fibra Natura Cottonwood organikus pamut fonal vagy bármilyen DK vastagságú fonal is megfelel. Pamut, akril vagy ezek keveréke tartós megoldást jelent.

4-es horgolótű
Nagy lyukú tű a szálak eldolgozásához, olló

cippzár (nálam ez egy ruhából kibontott mentett darab, éljen az #újrahasznosítás)

tű, cérna, olló a cippzár és a bélés varrásához, lehet varrógéppel is,

maradék bármilyen anyag a béléshez (ehhez tényleg bármilyen megfelel, ne gondold túl)

Kezdés:
45 láncszemet készítünk plusz 2 láncszem magasításnak
Első sor: visszafelé haladva minden szembe egyráhajtásos pálcát horgolunk (a tűtől számított 3. szembe az elsőt), amikor a kezdő sor elejére érünk fordulunk és a kezdő sorunk másik oldalába is erp-ket horgolunk, így kapunk egy zárt kört. Összesen 90 db er-nk lesz, kúszószemmel zárjuk.

Untitled design (2).png

Tipp: Amikor az erp-kel elindulunk visszafelé akkor a láncszem sorunk hátuljába öltsünk, így szép egységes lesz az alja is a táskánknak.

Második sor/kör: egy láncszem magasítás után, minde erp tetejébe egy sima pálcát horgolunk.

Harmadik sor/kör: Két láncszem magasítás után egyráhajtásos pálcákat horgolunk, de csak a hátsó szemekbe. Ezzel el is kezdjük a textúráját kialakítani a táskánknak.

Negyedik sor/kör: Két láncszem magasítás után újabb egyráhajtásos pálcákat horgolunk, ám most relief pálcákat horgolunk. Ezzel emeljük ki a sorunk “tetejét”. A relief pálca horgolásnál a pálcák teteje alatt horgolunk át hátulról előre és hátul a pálcák mögött öltjük készre az egyráhajtásos pálcánkat. Leírni bonyolultabb, mint megcsinálni. Ne ijedj meg tőle. Ilyen szép lesz az eredmény.

Untitled design (3).png
Ötödik sor/kör: Innentől ismételjük a 2., 3., és 4. sort, sima pélca, hátsószembe öltött erp és relief erp-k… Olyan magasságig horgolj amíg neked kényelmes vagy amekkora clutchra szükséged van.

Nekem 7 blokk lett a végeredmény (7* ismételtem a 2-3-4 sorokat), így pont ideális az én kezembe. Az utolsó sort relief pálcákkal zártam de sima pálcákkal.

Ezután kezdődik az izgalmas rész, a cippzár és a bélés beledolgozása. Ha van varrógéped akkor gyorsabban készen lehetsz csak arra kell figyelni, hogy mit hova forgass varrásnál, de kézzel is nyugodtan neki állhatsz. Ha mintás anyagod van akkor feltűnőbb lesz a végeredmény.

Tipp: Ha van otthon használaton kívüli viaszos vászon asztalterítőd akkor abból is készítheted a belsejét így nyugodtan pakolhatsz bele smink cuccokat vagy rajzeszközöket, biztosan nem hagy nyomot ha valami maszatol, mert simán letörölhető lesz.

A kedvencem pedig, hogy úgy variálhatod a színeket ahogyan csak szeretnéd. A saját ízlésedre szabhatod és variálhatod kedvedre. Készíthetsz hozzá kézi fogót is és akár ráhajtós fedelet is, ha nem körben horgolod tovább, hanem oda-vissza horgolsz. Ehhez az alap horgoló tudásod már biztosan megvan, úgyhogy hajrá.
Mutasd meg nekünk is mit alkottál! Tudod: #horgolóangyalok hashteg használatával.
Cream Snowflakes Border Winter Fashion Photo Collage (2)

 

A Horgoló Angyalok előző részeit itt találod meg:

1. rész – A Mikulás szánja

2. rész – Tóbiás és Lenke

3. rész – Képeslap karácsonyi köntösben

4. rész – Karácsonyi kisegér

5. rész – Ünnepi girland

6. rész – Mikulás csizmás tényéralátét

7. rész – Karácsonyi lámpás

8. rész – Horgolt zokni téli estékre

Találkozunk jövőhéten is! Már nincs sok idő karácsonyig! 🙂

 

4 című bejegyzés “Horgolt Clutch” gondolatot, hozzászólást tartalmaz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s