Egyéb

Mondj nemet a műanyag zacskókra

Esedékes volt egy kisebb nagyobb bevásárlás úgyhogy délelőtt elintéztük. Autó és jogosítvány híján mi vagy buszozunk vagy kerékpározunk. A jó időre való tekintettel utóbbival kerekedtünk fel.

Nagy bevásárló központokba nem szeretünk járni meg úgy igazán piacra sem, mert se a tömeget se a sok zajt nem szeretjük. Kisebb boltokban és még kisebb henteshez, biopiacra járunk inkább. Ma 3 helyen vásároltunk és sehol sem kértünk zacsit semmihez (kivéve a zsemléhez de ahhoz papírt választottunk a műanyag helyett) Juhéé!!!

IMG_20180504_122719_276

Egy hátizsák tele olyan dolgokkal amik csomagolva vannak. Egy vászon szatyor tele minden jóval és az általam varrt szütyőkék amik kiválóan működtek az apró szemű csicseriborsóhoz, zabpehelyhez és gabonapehelyhez is amit a csomagolás mentes boltban szereztem be. Az új kedvenc helyem lett. 🙂 Kicsi is olcsó is és minden van ami csak kellhet.

IMG_20180504_102314

Megmutatom milyen mennyiségű műanyag zacsi kellett volna mindehhez. Nos egyértelmű a különbség.

IMG_20180504_205652

További előnyei a vászon zsákoknak, hogy vásárlás után csak kiüríted, ha kell leporolod és mehet vissza a táskádba hiszen alig foglal elehelyet. Ha maszatos lett akkor pedig egy gyors öblítés vagy mosás után használhatod újra és újra és újra. Hát nem nagyszerű?

IMG_20180504_103630

Na de mi van akkor ha neked még nincs ilyen kis zsákocskád? Megvarrom neked, annyit amennyire szükséged van. Legyen a táskádban, autódban, babakocsi aljában, műhelyedben mert bármikor szükséged lehet rá. Addig amíg odaér hozzád pedig megteheted, hogy mielőtt elindulsz otthonról bedobsz jó pár zacsit a táskádba, hogy abba pakolhasd a gyümölcsöket, zöldségeket vagy amire szükséged van.

➡Nos kíváncsiak vagytok a vászon zsákokra? Holnap bemutatom nektek őket kívül belül!!❤

*A fenti képeken lévő zsákok a prototípusok amiket a nagymamáktól örökölt régi vászon ágyneműkből varrtam és egy kinőtt pólót csíkoztam fel hozzá zainóroknak. Mi ez ha nem környezet tudatosság? 😊 Ha neked is akad otthon ilyen anyagod és nem tudod mit kezdj vele szívesen készítek belőle neked zsákokat.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s